Składniki na 1 porcję:

  • 2 gruszki (ok. 260 g),
  • 1 opakowanie ( 200 g) serka wiejskiego naturalnego,
  • 1 łyżka kakao 16%,
  • 1/2 łyżki pestek dyni

 

Wykonanie:

Gruszki obrać i zmiksować na mus/pokroić w kostkę. Serek zmiksować i podzielić na dwie części. Jedną z części wymieszać z kakao, tak by z serka można było utworzyć warstwę jasną i ciemną. Przygotować pucharek i ułożyć warstwowo po kolei: warstwa ciemna, owoce, warstwa jasna, owoce. Całość posypać pestkami dyni.

 

Wartość odżywcza:

Wartość energetyczna: 421.3 kcal

Białko: 26,8 g

Tłuszcz: 13,6 g

Węglowodany: 41,1 g

Błonnik: 6,3 g

Leave a comment