Składniki na 1 porcję:

  • 1 garść roszponki,
  • 7 pomidorów koktajlowych,
  • 1/2 cebuli szalotki,
  • 1/4 czerwonej papryki,
  • 2 plastry sera halloumi,
  • 6 oliwek,
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek,
  • sól i pieprz do smaku

Wykonanie:

Na talerzu wyłożyć sałatę, pokrojoną w kostkę paprykę i cebulę, połówki pomidorków i oliwki. Skropić oliwą. Ser halloumi pokroić w plastry grubości 1 cm i grillować na patelni grillowej lub grillu. Na przygotowanej sałatce położyć zgrillowany ser.

Wartość odżywcza:

Wartość energetyczna: 367,1 kcal

Białko: 19,6 g

Tłuszcz: 27,4 g

Węglowodany: 13,9 g

Błonnik: 3,6 g

 

Leave a comment